Reprezentanții Carrefour România au declarat, referitor la intrarea în procedură de insolvență, că este vorba despre „o neînțelegere”, și că deja avocații retailerului se ocupă de rezolvarea cazului.
„Este o neînțelegere. Se va rezolva totul. Avocații noștri se ocupă de caz”, au declarat pentru gândul reprezentanți ai Carrefour România.
Tribunalul București a admis cererea de intrare în insolvență a Carrefour România, compania care administrează rețeaua locală omonimă de hipermarketuri, la cererea unui furnizor, scrie Ziarul Financiar. Procedura de insolvență a fost cerută de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece și accesorii pentru copii și adulți din București.
Decizia a fost publicată pe site-ul Tribunalului București. Următorul termen în proces a fost fixat de instanță pe 30 aprilie 2014.
Potrivit unui comunicat al Carrefour România remis marțigândul, „pretinsa creanță ” a societății comerciale care a declanșat procedura de insolvență a fost deja achitată.
„Carrefour România SA consideră că această hotărâre (de deschidere a procedurii insolvenței) este netemeinică, întrucât situația financiară a Carrefour Romania SA este extrem de solidă, iar pretinsa creanță a societății comerciale care a declanșat această procedura judiciară a fost deja achitată, cererea sa fiind lipsita de obiect”, se arată în comunicatul Carrefour România.
Compania precizează că avocații ei au fost mandatați să inițieze „toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotărâri care încă nu a fost comunicată oficial societății noastre”.
Pe de altă parte, Carrefour România ține să își informeze toți partenerii – furnizori, clienți, consumatori – că activitatea Carrefour Romania se desfășoară în condiții normale, societatea urmând a-și respecta toate obligațiile, potrivit contractelor încheiate.
Cererea de intrare în insolvență a fost depusă la Tribunalul București pe 14 iunie și a avut primul termen de judecată pe 20 noiembrie.
Potrivit unor surse apropiate companiei, datoriile Carrefour România către furnizor sunt de circa 800.000 de lei (170.000 de euro), notează ZF.
GSL Logistic, o companie cu 8 angajați, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei, în scădere cu 15% față de anul precedent, și un profit de 12.800 de lei, conform datelor publicate de Ministerul de Finanțe.
Carrefour România, care operează în România 25 de hipermarketuri omonime, a încheiat anul 2012 cu afaceri de 962 de milioane de euro (4,3 miliarde de lei) și profit de 23 de milioane de euro.